Portalul  este specializat in a va oferi posibilitatea de a intra in contact cu cele mai importante firme de tractari auto din tara.

Pentru a veni in ajutorul  dumneavoastra am lansat si aplicatia pentru telefoane  - “ Tractari Auto Romania”.

Partenerii nostri  sunt specializati in: Tractari auto si remorcari auto pentru autovehicule noi, dar si avariate pe platforma speciala, Asistenta Rutiera, Remorcare auto, Depanare Auto, Tractari autoturisme gama mica (1,0 – 2,5 tone),Transport autovehicule gama mare (2.5 – 3,5 tone), Diagnosticare auto, Service Mobil, Tractari Camioane, Transport Utilaje Grele

DEPANAREA

DEPANAREA

Depanare 

Iata cateva sfaturi privind gestionarea anumitor situatii. 

Oscilatii 

Mutati centrul de greutate al remorcii spre fata, reduceti greutatea acesteia, cresteti presiunea in anvelopele remorcii si vehiculului, conform recomandarilor producatorului, montati un amortizor de deviatii pentru bara de tractare, reduceti viteza. 

Supravirarea 

Mutati centrul de greutate spre spatele ansamblului. 

Inclinarea pe viraje 

Cresteti presiunea in anvelopele spate ale vehiculului, reduceti greutatea remorcii. 

Remorcile si franarea 

ASISTENTA STABILITATE REMORCA (TSA)

Noul nostru sistem imbunatateste siguranta la tractare, prin detectarea oscilatiilor remorcii si franarea separata a rotilor, pentru a permite evitarea situatiilor periculoase. 
TSA este un sistem de siguranta avansat, care trebuie utilizat alaturi de tehnici de condus specifice. Iata cateva sfaturi suplimentare privind franarea in timpul deplasarii: 

Verificarea franelor 

Indiferent de tipul de remorca pe care o tractati, unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le faceti este sa verificati actiunea franelor. Faceti acest lucru in siguranta si fiti atenti la ceilalti participanti la trafic. Chiar si remorcile usoare, fara sistem de franare, pot influenta comportamentul la franare. Este necesara si testarea remorcilor cu sistem de franare, deoarece este posibil ca remorca sa nu franeze proportional si sa exercite forte asupra vehiculului in timpul franarii. 

Franarea excesiva 

Evitati bruscarea franelor, deoarece acest lucru poate provoca o apasare pe bara de tractare a vehiculului si blocarea rotilor din fata, pe carosabil umed sau alunecos. Desi sistemul ABS previne acest lucru, este de preferat sa nu franati foarte brusc. Daca vehiculul nu dispune de sistem ABS, recomandam pomparea franelor. 

Franarea mai sigura in cazul unei remorci echipate cu sistem de franare 

Remorcile echipate cu sistem de franare sunt mult mai stabile decat cele fara acest sistem. Insa la franare, chiar si cea mai mica instabilitate se poate accentua. 
Pentru a asigura franarea mai sigura a unei astfel de remorci, asigurati-va ca: 

  • Franati intotdeauna in linie dreapta, pentru a maximiza siguranta si controlul.
  • Pastrati o distanta suficienta intre dvs. si vehiculul din fata.
  • Luati in calcul sarcina pe care o transportati si adoptati un stil de condus corespunzator. 

Bare de tractare 

Va prezentam cateva aspecte importante referitoare la barele de tractare: 

  • Carligul de tractare standard de 50 mm este potrivit pentru tractarea pe drumuri asfaltate a unei remorci cu o masa maxima de 3.500 kg. 
  • Remorcile cu o masa maxima mai mare de 3.500 kg trebuie echipate cu o brida si cu regulator pentru sistemul de franare al remorcii.
  • Lasati o distanta mai mare de franare si pompati pedala de frana, daca vehiculul nu este echipat cu ABS. 

© 2015 Copyright by tractari-auto-romania.com